Certifiering & Skogsbruksplanläggare Björn Larsson

Certifiering & Skogsbruksplanläggare Björn Larsson

Björn Larsson är ett av våra senaste tillskott i företaget och kommer arbeta med certifiering på skogsdelen och skogsbruksplaner. Han är en viktig pusselbit i vår satsning framåt.

 

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Björn Larsson och närmar mig snart 50 år. Jag bor tillsammans med min fru och två barn i Stenstorp. Jag har många olika intressen men tycker om att jaga på fritiden. På vinterhalvåret åker jag gärna till vår husvagn, samt åker slalom.

 

 

 

Hur ser din yrkesbakgrund ut?

Det är en lång historia men för att hålla mig kort startade jag ett skogsbolag där jag röjde och fällde. När jag kände mig färdig med det läste jag till skogsbruksplanläggare år 2012 och jobbade med det fram till 2017. Då började jag läsa på Linnéuniversitetet i Växjö och år 2020 tog jag skogskandidatexamen där. Efter examen och fram tills nu har jag jobbat med certifiering och skogsbruksplaner.

 

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Jag jobbar med något jag brinner för, rådgivning, teknik, skötsel och certifiering. Sen är det ju en stor fördel med mitt jobb att själv få lägga upp arbetet. Jag kan jobba inne när vädret sviker och jobba ute i skogen när solen skiner.

 

Det är roligt att jobba på C&P som vill utvecklas och ligga i framkant med tekniken. Dessutom är vårt arbetslag ett roligt gäng där alla är väldigt positiva. Det är en öppen och välkomnande miljö.

 

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Certifiering är en utmaning. Man ska lära sig många nya regler som tillkommer och förmedla detta till entreprenörer så allt går rätt till. Detta för att skogsbruksplaner ska kunna levereras till kund inom rimlig tid. Jag tycker dock att vi gjort det bra hittills.

 

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Gör skogsvårdsåtgärderna i tid så kommer din skogs utveckling gå att forma mer enligt dina egna önskemål. Sköt skogsvägarna också!

“Glöm inte att lämna lite löv till viltet!”

Certifiering & skogsbruksplaner

Björn Larsson

+46 70-523 02 34

björn.larsson@copskog.se

Läs mer

skog
logo