Distriktschef Mattias Sjödin

Distriktschef Mattias Sjödin

På den idylliska lilla hästgården i Åsen, utanför Töreboda, bor Mattias Sjödin. Han jobbar som distriktschef för område nord på Carlsson & Persson.

 

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Mattias Sjödin och bor på Åsen utanför Töreboda. Här bor jag, min sambo Elena, vår dotter Asta, tre hästar och några trasiga traktorer. Vi har bott här i ungefär 1,5 år men jag är född och uppväxt i Strömsund, Norra Jämtland. På fritiden jobbar jag på gårn´ och umgås med familjen. Jag tycker också om att laga mat. Trots att jag jobbar i skogen så jagar jag inte, däremot tycker jag om friluftslivet. När jag bodde i Strömsund som ung brukade jag fiska och vandra i fjällen.

 

 

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?

I min uppväxt fanns skogen alltid nära så det föll sig naturligt att söka sig dit. Mitt första sommarjobb var skogsplantering. Jag började senare plugga fysik och jobbade även inom försvarsmakten men där insåg jag att det inte var något jag ville göra karriär inom.

 

Därför så valde jag att studera till skogsmästare i Skinnskatteberg mellan 2008-2012. Anledningen till att det blev fyra år var för att jag tog ett sabbatsår och återigen jobbade inom försvaret. Därefter har jag haft flera olika tjänster inom skogsbolag. Dels har jag jobbat som produktionsledare för biobränsle, produktionsledare för virket, verksamhetsutvecklare och distriktschef.

 

På Carlsson & Persson har jag jobbat sedan februari 2023 som distriktschef på område nord. Det är en bred roll som innefattar att jag är närmsta chef för virkesköparna på nordliga distriktet och funkar som ett bollplank för dem. Jag förhandlar upp entreprenaden och har förhandling med sågverk. Sen jobbar jag ju också med att utveckla företaget tillsammans med de andra då vi är i en utvecklingsfas på Carlsson & Persson.

 

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag skulle nog säga att det roligaste är att arbetet är så brett! Jag tycker om att göra lite av allt. Det kan såklart vara tufft ibland men överlag är det väldigt kul.

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb? 

Det kan vara att man driver sin egna vardag och därför måste se till att prioritera rätt frågor. Hitta den balansgången kan ibland vara svår men det är också en frihet att få lägga upp sin vardag.

 

 

Varför ska man jobba som virkesköpare på Carlsson & Persson?

Det är en bred tjänst där du jobbar med hela kedjan från första kontakt med markägare tills transporten är gjord. Du jobbar också nära alla på företaget och ägarna är nära i verksamheten hela tiden. Det skapar korta beslutsvägar och är högt i tak. Det blir ett stort företag i litet format!

 

Är du vår nästa virkesköpare?

Vi är ett offensivt företag som satsar framåt. Vi söker just nu dig som vill jobba som virkesköpare.

Annons Virkesköpare

Läs mer

skog
logo