Distriktschef Tomas Trygg

Distriktschef Tomas Trygg

Distriktschefen Tomas Trygg bor på ön Orust i Bohuslän tillsammans med sin familj och hans två hundar. Han har sedan hösten 2023 varit ansvarig för virkesköparna i område syd.

 

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Tomas Trygg och bor ute på Orust tillsammans med min fru, våra två barn och två hundar. Jag är i uppväxt i Dalsland och där väcktes intresset för djur och natur. Fritiden styrs till stor del utav sonens fotbollsintresse, utöver det tycker jag om jakt, fiske och odling.

 

 

Hur har ditt arbetsliv sett ut hittills?

Ingen i släkten har intresse för skog utan det intresset har jag skapat själv. På gymnasiet gick jag maskintekniskt men läste in naturvetenskapliga linje för att kunna söka till Jägmästareutbildningen vid SLU. Efter gymnasiet gjorde jag ”lumpen”  i 15 månader och under tiden sökte jag till högskola på Chalmers och jägmästarlinjen i Umeå. Det föll sedan på jägmästarlinjen och på den vägen är det.

 

Mitt mål var att bli forskare men i samband med examensarbetet insåg jag att virkesköparrollen passade mig bättre. Man fick möjlighet att jobba i skogen och träffa mycket människor! När jag var färdig med utbildningen började jag år 2003 som virkesköpare. Jag jobbade som det fram till år 2016 då jag övergick till att jobba som distriktschef.

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Alla som jobbar på Carlsson & Persson får vara med och påverka sitt egna arbete. Man involveras i många delar vilket gör jobbet varierat och det tycker jag om. Alla jobbar ihop som ett lag.

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Det är en utmaning att hitta rätt människor till nya roller som ska tillsättas på företaget. Det är också en utmaning att sätta en bra struktur i en växande verksamhet. Men det är också väldigt kul, det är ju därför jag jobbar med detta.

 

 

Varför ska man jobba som virkesköpare hos Carlsson & Persson?

Är du driven så har du stor påverkan på din egen arbetsdag.. Här får du ett mål där du driver din egen verksamhet med egna underentreprenörer som du själv väljer.

 

 

Tycker man om att ta egna initiativ, är ansvarstagande och driven är Carlsson & Persson en arbetsplats för dig.

Distriktchef

Tomas Trygg

070-646 08 97

tomas.trygg@copskog.se

Läs mer

skog
logo