Planerare och planläggare Jan Johansson

Planerare och planläggare Jan Johansson

Berätta lite om dig själv

Jag heter Jan johansson och bor tillsammans med min sambo, våra två barn, hund och katt på en skogsgård utanför Molkom i Värmland. Jag är den 5:e generationen som bor på gården.

 

Fritidens spenderas mycket till gården men också jakt till en stor del. Utöver det tycker jag om att vandra, upptäcka nya ställen och resa med familjen.

 

 

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?

Jag har alltid varit intresserad av skogen. Jag jobbade tidigare i industri men suget efter skogen blev för stor. Vid 30 års ålder utbildade jag mig och har sedan dess jobbat som skördarförare, planerare och planläggare på ett annat skogsbolag. Sedan mitten på år 2023 har jag jobbat som planerare och planläggare på Carlsson & Persson. Här jobbar jag tätt tillsammans med Erik och Håkan som är virkesköpare i Nord.

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Friheten och att man kan kombinera jobb utefter väder och vind. Man kan jobba på kontor när vädret sviker men majoriteten blir främst i skogen såklart. Jag kan som sagt lägga upp mitt arbete själv.

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Det finns utmaningar hela tiden. Genom att jobba mot privata skogsägare gäller det att kunna parera åsikter och värderingar till arbetet som ska utföras. Man vill att alla ska bli nöjda! Sedan ställs det krav från naturvården så det är viktigt att jobba med det hela tiden.

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Se över era rågångar, fastighetsgränser! Finns det inga tydliga gränser så se till att röja upp en synlig markering i samverkan med din markgranne. På så sätt kan man undvika konflikter.

Virkesköpare

Jan Johansson

Värmland

+46 72-219 57 35

jan.johansson@copskog.se

Läs mer

skog
logo