Virkesköpare Alexander Bjelke

Virkesköpare Alexander Bjelke

Vår första virkesköpare som vi kommer presentera heter Alexander och har sedan i början av år 2023 arbetat som virkesköpare hos Carlsson & Persson. Hans verksamhetsområde är södra Närke och delar av östra Värmland.

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Alexander Bjelke och är 28 år gammal. Jag bor tillsammans med min sambo och två barn i Ribbohyttan, Fjugesta. Vi bor på en liten gård som vi håller på att renovera, bland annat håller jag på med ett hemmakontor som snart står färdigt! Familj, snickring och lite skogsarbete är vad tiden räcker till utanför jobbet. Jakt är också ett intresse men det har gått lite i vågor under åren.

 

 

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?

Jag har nog inget självklart svar på den frågan men jag tror det var jakten som gjorde att jag kom ut i skogen och fick upp ögonen för skogsyrket. På gymnasiet gick jag skogsbruksskola utanför Örebro och efter det har det bara fortsatt. Just virkesköparrollen var lockande i och med att man får träffa så mycket människor och samtidigt göra affärer.

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är att få träffa andra människor och tillsammans komma fram till bra lösningar. Sen är det väldigt roligt att göra affärer.

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Ja, de största utmaningarna skulle jag säga är de yttre faktorerna som vi inte kan göra något åt, exempelvis vädret. Är det inte risk för bränder är det för blött att köra med maskinerna så det gäller att försöka parera där.

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Ska man ge något råd så är det att se över sin fastighet med vägnät. Se till att bygga bra skogsvägar som gör det lättillgängligt för både bilar och maskiner. Det gör allt effektivare och smidigare vid skogsarbetet som så småningom behöver göras.

Virkesköpare

Alexander Bjelke

+46 73-082 37 34

alexander.bjelke@copskog.se

Läs mer

skog
logo