Virkesköpare Erik Andersson

Virkesköpare Erik Andersson

På den stora spannmålsgården i Ölme, utanför Kristinehamn, bor Erik Andersson. Erik har varit virkesköpare hos oss sedan mitten av år 2023. Det är också på Eriks gård som Carlsson & Persson tredje kontor nyss öppnat upp.

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Erik Andersson och är 34 år gammal. Bosatt i Ölme, utanför Kristinehamn, där jag är född och uppvuxen. Jag bor på gården tillsammans med min fru och våra två barn. Utöver virkesköparrollen på Carlsson & Persson bedriver jag 5:e generation spannmålsodling på gården. Sammanlagt har min släkt bedrivit jord och skogsbruket i 111 år. När jag får tid över jagar jag gärna och spenderar tid med familjen i sommarstugan vid Vänern.

 

 

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?

Jag är jordbruksintresserad i grunden och lever delvis på jordbruket men behöver komplement till den verksamheten. Skogen föll sig naturligt då det går hand i hand, men också för att skogsintresset funnits sedan barnsben. När jag var liten följde jag ofta med både pappa, farfar och morfar till skogen för jakt och naturupplevelsen.

På gymnasiet läste jag naturvetenskap och därefter läste jag 1 år på Stöllet, Klaradalen. Jag kompletterade med fler utbildningar, skogsvård och skoglig planering i 1 år följt av skoglig arbetsledning i 1 år. I 10 år tillbaka har jag jobbat på ett annat skogsbolag fram tills i våras då jag anställdes på Carlsson & Persson.

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Det roligaste är såklart att göra affärer, träffa människor och kunna hjälpa skogsägare med sina skogsfastigheter och ge rådgivning.

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Vi jobbar i en verksamhet som bedrivs utifrån väder, det är alltid en utmaning.

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Man som skogsägare ska vara aktiv och sköta om sin skog! Underhåll vägar och fastigheten precis som du underhåller ditt hus.

 

Virkesköpare

Erik Andersson

Värmland

+46 70-082 58 36

erik.andersson@copskog.se

Läs mer

skog
logo