Virkesköpare Håkan Johansson

Virkesköpare Håkan Johansson

Berätta lite om dig själv

Håkan Johansson heter jag och är 50 år gammal. Jag är bosatt i Butorp, ca 5 mil norr om Karlstad tillsammans med min fru och son på 11 år, sedan har jag två bonussöner på 21 år och 25 år som inte bor hemma. På gården bor också 160st nötdjur som vi sköter om vid sidan av jobbet. Utöver gårdens arbete tycker jag om att jaga på fritiden tillsammans med mina hundar.

 

 

 

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?

Jag har jobbat i skogen hela mitt liv, började på skogsbruksskola i Södra Viken. Efter skolan började jag köra skogsmaskiner då min far hade egna maskiner. Efter en tid i skogsmaskinen valde jag att gå skogsmästare på Skinnskatteberg. Efter att ha läst några år i skolans värld vände skogsmarknaden och det blev stor efterfrågan på arbeten inom skogsbranschen. Jag har jobbat på flera skogsbolag som virkesköpare och har nu landat som virkesköpare på Carlsson & Persson.

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Det är väldigt roligt med en bra kontakt till skogsägare. Det blir som en form av relation och samarbete sinsemellan. Det är också kul att se resultatet från plantering till slutavverkning och under tiden underhålla med skogsskötseln.

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Det finns flera utmaningar, väderleken kanske är den största.

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Aktiv skogsskötsel är a och o för att ge bra förutsättningar för skogens utveckling. Det ger dig som skogsägare stor möjlighet att själv bestämma över din skog. Sedan ska man komma ihåg att väl omhändertagen skog ger i slutändan också tillbaka i ekonomin.

Virkesköpare

Håkan Johansson

Värmland

+46 70-303 65 98

Hakan.johansson@copskog.se

Läs mer

skog
logo