Virkesköpare Jacob Rehnman

Virkesköpare Jacob Rehnman

Säg hej till vår andra virkesköpare som vi presenterar här! Jacob har sedan början av år 2023 jobbat hos Carlsson & Persson. Hans verksamhetsområde är norra Närke, västra Västmanland och Askersunds kommun.

 

 

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Jacob Rehnman och är 33 år gammal. Jag bor i Bocksboda strax nordväst om Örebro tillsammans med min fru, två barn och tre jakthundar. Jag är uppväxt på en skogsfastighet i västra Värmland. Efter min gymnasieutbildning i Forshaga med inriktning på jakt och viltvård och några år inom samma bransch så bestämde jag mig för att vinkla in på skogen. Jag studerade på skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och har sedan dess arbetat som virkesköpare. Mina intressen är främst jakt och musik men också fiske och matlagning.

 

 

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?

Främsta anledningen är att jag får träffa mycket människor. Yrket innefattar även en bra mix av arbete utomhus och inomhus.

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Det roligaste är att få förtroendet att hjälpa andra med olika åtgärder i skogen. Man ser snabbt effekten av ett väl fungerande samarbete mellan entreprenörer, skogsägaren och virkesköparen. 

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

De största utmaningarna har varit yttre faktorer. Vi påverkas mycket av väderförhållanden och har behövt fokusera mycket på skogsskador senaste åren som angrepp av barkborrar, stormar, snöbrott osv.

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Mitt råd är att ta sig tiden att gå över sin fastighet med jämna mellanrum. Har man inte möjlighet att göra det så är det bättre att ta hjälp. Då kan man upptäcka ev. skogsskador i tid. Det samma gäller med röjning, man har ofta ambitioner om att hinna med det själv. Har man en stor ungskog blir det många arbetsdagar där man måste prioritera bort annat. Det finns hjälp att få!

Virkesköpare

Jacob Rehnman

+46 73-082 36 13

jacob.rehnman@copskog.se

Läs mer

skog
logo