Virkesköpare Johan Källeskog

Virkesköpare Johan Källeskog

I Lidköping, eller ”Lisch” som vi säger på ren västgötska, hittar vi vår tredje virkesköpare som anslutit sig till Carlsson & Persson senaste året. Han heter Johan Källeskog och är främst verksam i Skaraborg i Västra Götaland.

 

 

Berätta lite om dig själv

Jag heter Johan Källeskog och är 54 år. Jag är uppväxt på Falbygden men har halva livet bott i Lidköping. Där bor jag i villa tillsammans med min fru och vår jämthund Ove. Mycket tid ägnar jag åt barn och barnbarn men utöver dem finns det många intressen. Jakt med älghund och kortdrivande hundar på hjort och gris är två jaktformer jag tycker om. Andra intressen speglas av årstiderna. Sommaren går åt till fiske och sjölivet medan vintern spenderas på skidorna, mestadels utförsåkning.

 

 

 

Hur ser din yrkesbakgrund ut?

I grund och botten är jag lantbruksutbildad och jobbade med det fram till slutet av 90-talet. Då tröttnade jag på det och eftersom skogen alltid funnits som en del i uppväxten och mitt tidigare yrke valde jag att satsa på skogsyrket istället. Jag började med plantering och röjning bland annat. År 2004 valde jag att läsa upp mina betyg och 2005 började jag läsa till skogsmästare i Skinnskatteberg. Under denna tiden ville jag fortsätta med skogsvård i min enskilda firma som jag hade, så år 2006 blev jag återförsäljare för Sundins Skogsplantor. Det höll jag på med fram till år 2014. Då hade min enskilda firma blivit aktiebolag och jag sålde det vidare. I ett år efter jobbade jag som skogsrådgivare innan jag på hösten 2016 började som virkesköpare. Sedan våren 2023 har jag jobbat på Carlsson & Persson som virkesköpare.

 

 

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Man får träffa många olika människor och det är ett väldigt flexibelt jobb. Det ger inte känslan av ett sju till fyra jobb, man lever på ett annat sätt med jobbet.

 

 

 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

Det finns många utmaningar. Ibland kan markägare ha svårt för att avverka sin skog men jag ser det som ett sätt att investera i skogen och ge den goda förutsättningar att fortsätta växa. Allt för att det ska bli så bra som möjligt.

 

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till markägare?

Om man ska ge ett tips som ligger rätt i tiden är det att man som skogsägare ska tänka över avverkning. Jag tror man ska försöka avverka nu när priserna ligger som det gör, man vet inte hur det ser ut senare i år!

“Som virkesköpare gillar jag att få ansvara för alla skogstjänster på din fastighet. Allt från plantor, gallring till slutavverkning, vägbyggnationer. Vi är ett fullserviceföretag som vill hjälpa till från början till slut.”

Virkesköpare

Johan Källeskog

Västra Götaland

+46 73-082 07 68

johan.kalleskog@copskog.se

Läs mer

skog
logo