Ny generation skog hos Inger & Lennart

Ny generation skog hos Inger & Lennart

På en gård i Ulricehamns kommun har Lennart Höög bott sen barnsben. När han var barn kunde han se över kullarna och bort till kyrktornet i den lilla byn Möne. Under dessa drygt 70 år har en blandskog med både barrträd och lövträd vuxit upp och då också täckt vyn över kullarna och den lilla byn.

 

I september månad har Carlsson & Persson varit och gjort föryngringsavverkning hos Lennart och Inger för att skapa möjlighet för en ny generation skog att växa. Med föryngringsavverkningen följer också att Lennart återigen kommer att se kyrktornet från sitt barndomshem.

 

Det kan såklart vara blandade känslor när en föryngringsavverkning sker. Därför är det viktigt för våra virkesköpare att få en bild av din skog, dina behov och önskemål. Utefter vad du har berättat sätter vi ihop en plan som passar för just dig och din skog. Har du någon fundering vad gäller din skogsfastighet?

 

På bilderna syns skogsägarna Lennart och Inger Höög, Henric Carlsson, Daniel Kalén i skördaren och Carl Karlsson i skotaren.

 

Kontakta oss

Några av skogstjänsterna

Föryngringsavverkning

Föryngringsavverkning

Det är den åtgärd där vi skördar det vi skapat under årens lopp.

Gallring

Gallring

Skogsgallring är en viktig skogsbruksåtgärd som syftar till att skapa en frisk och välmående skog.

Röjning

Röjning

Röjning är en viktigt process för att kunna främja tillväxten i din skog.

“Med föryngringsavverkningen följer också att Lennart återigen kommer att se kyrktornet från sitt barndomshem.”

Läs mer

skog
logo